Hrvatski jezik
pretplatite se na vijesti košarica (0)

Uvjeti poslovanja


Sadržaj internet stranica Clar.si , Clar.hr i ClarKids.com te svih njenih varijanti (u nastavku: Clar.si) je vlasništvo poduzeća Clar,d.o.o., Vrablova ulica 12, 2000 Maribor, Slovenija (u nastavku: Clar,d.o.o. ili ponuditelj). Uporabom internet stranica Clar.si korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. Clar,d.o.o. i korisnici  općim uvjetima uređuju također i međusobne obveze prilikom kupnje u internet trgovini Clar.si.
Opći uvjeti sastavljeni su u skladu s važećim slovenskim zakonima.
Clar,d.o.o. pridržava pravo na promjenu općih uvjeta na internet stranicama Clar.si bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta za korisnike su obvezujuće.

1. Dostupnost informacija

 


Clar,d.o.o. se obvezuje da će kupcu,  već prije nego li ga na to obvezuje ugovor ili ponuda, osigurati sljedeće informacije:

    - a) identitet poduzeća (ime i sjedište poduzeća, broj registra),
    - b) kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
    - c) bitne karakteristike robe,
    - d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja je v ponudi na web mjestu mora biti dostupna u razumnom roku),
    - e) uvjete dostave proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i rok dostave),
    - f) sve cijene moraju biti jasno i nedvoumno određene i vidljivo mora biti prikazano da li već uključuju poreze i troškove prijevoza,
    - g) način plaćanja i dostave,
    - h) vremensko važenje ponude,
    - i) rok u kojem je još moguće odstupiti od ugovora i uvjeti za odstupanje; a također i o tome da li i koliko kupca košta vraćanje proizvoda,
    - j) pojašnjenje postupka u slučaju pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakte s kupcima.
 

 


2. Ponuda artikala

 


Zbog prirode poslovanja putem interneta ponuda u internet trgovini Clar.si često se i brzo ažurira i mijenja.
Cijene vrijede za kupnju putem interneta u slučaju 100 % plaćanja gotovinom ili karticom, odnosno plaćanje predračuna uplatom na TRR.

 

 

 

3. Registracija korisnika

 

 

U internet trgovini Clar.si omogućena je kupnja samo registriranim korisnicima. Registrirani korisnici u postupku registracije dostavljaju zahtijevane podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku koja je tajna. Korisnik je dužan osigurati da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo sam, odnosno od njega ovlaštena osoba. Svaki korisnik samostalno odgovara za sadržaj koji upisuje na stranicama Clar.si.

 

 

 

4. Zašita privatnosti

 

 

Podaci koje korisnik dostavlja preko obrazaca na stranicama Clar.si ili nekako drugačije (putem e-maila, telefona i dr.), povjerljivi su i tretiraju se u skladu s važećim slovenskim zakonodavstvom. Osobne podatke će Clar.si čuvat i sprječavati njihovu zlouporabu. Osobni podaci bit će korišteni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. 
Za čuvanje osobnih podataka odgovoran je i korisnik sam i to tako da i sam mora voditi brigu o sigurnosti svojeg korisničkog imena i lozinke.

 

Podaci korisnika niti u jednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama

 

 

 

5. Narudžba

 

 

Kupoprodajni ugovor između ponuditelja i kupca u internet trgovini Clar.si sklopljen je u trenutku kad ponuditelj pošalje kupcu prvu elektroničku poruku o statusu njegove narudžbe (pod naslovom: narudžba prihvaćena). Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti fiksirani su i vrijede kako za Clar,d.o.o. tako i za kupca.

 

Kupoprodajni ugovor (t.j. prva elektronička poruka o statusu narudžbe) u elektroničkom je obliku pohranjena na serveru ponuditelja.

 

 

 

6. Načini plaćanja

 


Ponuditelj omogućuje sljedeće načine plaćanja:

- gotovinom prilikom preuzimanju,
- doznakom na račun upravljača Internet trgovine Clar.si – Clar, d.o.o. (po predračunu),
- plaćenje PAYPAL


Ukoliko kupac odabere način plaćanja po predračunu, ponuditelj mu pošalje predračun na elektroničku adresu. Valjanost predračuna je 3 (tri) dana.
Ponuditelj izdaje kupcu račun na trajnom mediju, sa specificiranim troškovima i uputama kako odstupiti od kupnje i proizvode vratiti, ako je to potrebno i moguće.

 

 

 

7. Cijene

 


Sve cijene su u eurima (EUR) i vezane na državu u koju se pošiljka dostavlja. Sadrže PDV, izuzev ako je izričito napisano drugačije. Za Hrvatsku cijene su informativno prikazane u kunama i obračunate po tečaju Banke Slovenije.

 

Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i rok važenja nije unaprijed određen.
Cijene važe u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja, pod gore navedenim uvjetima.

 

Unatoč iznimnim naporima kako bi osigurali najažurnije i točne podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan.
U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena artikla promijeni tijekom obrade narudžbe, ponuditelj će kupcu omogućiti da odstupi od kupnje i istovremeno ponuditi kupcu rješenje u obostrano zadovoljstvo.

Pridržavamo pravo na raskid kupoprodajnog ugovora u slučaju tehničke greške te ako je u internet trgovini prikazana pogrešna cijena ili fotografija i stranka ne prihvati novu ponudu. Svi nastali troškovi ne idu na teret stranke.

 

 

 

8. E-Poklon bonovi

 


E-Poklon bon izdaje Clar, d.o.o. u elektroničkom obliku nakon što je na odgovarajući način plaćen. Izdan je kao unikatni  serijski broj. Poduzeće Clar, d.o.o. obvezuje se prihvatiti ga kao sredstvo plaćanja za robu koju prodaje u internet trgovini Clar.si. Poklon bon moguće je kupiti u internet trgovini Clar.si. Prilikom kupnje poklon bona vrijede iste odredbe kao što su navedene u Uvjetima poslovanja. Valjanost poklon bona je 10 mjeseci od izdavanja bona.

Zamjena poklon bona za gotovinu nije moguća. Bon se može iskoristiti samo u punom iznosu. U slučaju da je vrijednost kupnje viša od vrijednosti poklon bona, imatelj poklon bona mora razliku doplatiti. U slučaju da je vrijednost kupnje niža od vrijednosti poklon bona, kupcu se razlika ne vraća.
Korištenje poklon bona vrši se unošenjem unikatnog koda poklon bona u prvom koraku procesa kupnje u polju Iskoristi poklon bon.

 

 


9. Promocijski kod

 


Promocijski kod je vremenski ograničen i donosi brojne pogodnosti i popuste. Promocijski kod može naći na naslovnoj strani oglasne poruke i u clarovim e-novostima, na koje se možete naručiti i u tom slučaju primati ih na vašoj elektroničkoj adresi.

Promocijski kod je niz znakova i brojeva koje prijavljeni korisnik upiše u prvom koraku internet kupnje. Popust, odnosno pogodnost   vrijedi  odmah

 

 


10. Ograničeno pravo korištenja

 

 

Sadržaje internet stranica clar.si posjetitelji mogu koristiti isključivo za osobne i nekomercijalne namjene. Sadržaji su autorsko zaštićeni. Bilo kakvo drugo korištenje, kopiranje, objava i distribucija internet sadržaja ili njihovih pojedinih dijelova je  zabranjena.

 

 


11. Pravo na odstup od kupnje, vraćanje robe

 


Kupac ima pravo bez navođenja razloga, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), najkasnije u roku od 15 dana obavijestiti prodavatelja da će vratiti kupljenu robu (na kontaktnu e-adresu etrgovina@clar.si).

Molimo da kupac ispuni obrazac za vraćanje/reklamaciju kojeg možete naći ovdje i ispunjenog priloži uz robu. Vraćeni proizvod mora biti nerabljen, neoštećen, količinsko nepromijenjen i u originalnoj ambalaži. Uz vraćeni proizvod obvezno se mora priložiti i kopija originalnog računa. Kupac mora robu vratiti poduzeću u roku od 30 dana nakon pisane obavijesti na adresu: Clar,d.o.o., Vrablova ulica 12, 2000 Maribor, Slovenija – s pripisom Internet prodaja. Troškove vraćanja robe krije kupac.
Proizvode s tiskom odnosno vezom po narudžbi nije moguće vratiti ili zamijeniti.
Kada se prilikom kupnje uzme u obzir promocijski kod, isti se ne smatra za kupnju, vraća se samo uplaćeni iznos.
U slučaju plaćanja e-bonom Clar,   vrijednost bona računa se kao kupnja i vraća se cjelokupni iznos kupnje.

Clar, d.o.o. vratit će cijelu vrijednost kupnje ili uplaćeni iznos u roku od 8 dana nakon prijema vraćene robe.

Clar, d.o.o. odgovara za stvarne greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini Clar. Kupac podnosi reklamaciju na e-adresu etrgovina@clar.si. Molimo da kupac ispuni obrazac za vraćanje/reklamaciju, kojeg možete naći ovdje, i ispunjenog priložite uz robu. Također mora priložiti i originalni račun. Clar,d.o.o. će u roku od pet radnih dana nakon pisane obavijesti kupca potvrditi prijem reklamacije i obavijestiti ga o tijeku postupka reklamacije.

 

 


12. Dostava u Hrvatskoj

 


Ponuditelj će robu koja je na zalihi, dostaviti u od roku 5 radnih dana.

Ugovori partner za dostavu pošiljaka je Pošta Slovenije ili GLS, međutim, ponuditelj pridržava pravo odbrati drugu dostavnu službu ako bi time učinkovitije ispunio narudžbu.
Clar, d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualno kašnjenje od strane dostavljača.


Cijena dostave za Hrvatsku je paušalna i iznosi 4,95 eura.
Kod kupnje nad 70 eura, kupcu se ne obračunava trošak dostave.

 

 


13. Sigurnost

 


Ponuditelj koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i čuvanje osobnih podataka te uplata. U tu svrhu Ponuditelj koristi SSL certifikat kojeg je izdala za to ovlaštena organizacija.

 

 


14. Clar e-novice

 


Clar e-novosti su elektroničke obavijesti koje priprema i izdaja Clar, d.o.o.

Clar novosti sadrže:

 

-obavijesti o novostima u Internet trgovini Clar,

 

-dostupnost pojedinih artikala ili kolekcija,

 

-početak i trajanje posebnih pogodnosti za kupce,

 

-akcije i popusti za određene proizvode,

 

-promocijske kodove s posebnim pogodnostima i popustima,

 

-personalizirane promocijske kodove koje vrijede samo za Vas.

 

Clar e-novosti možemo slati na vašu elektroničku adresu. Sve što morate učiniti je prijaviti se na novosti na našoj internet stranici.

 

Ako novosti više ne želite primati, jednostavno se odjavite.

 

 

 

15. Ograničenje odgovornosti

 

 

Clar,d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualne posljedice korištenja internet stranca Clar.si i uključenih sadržaja. Ponuditelj pridržava pravo bilo kada promijeniti sadržaj internet stranica bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost za moguće posljedice tih promjena.
Ponuditelj nastoji prezentirati što točnije i ažurnije informacije, međutim, ne isključuje eventualne greške na stranicama Clar.si u odnosu na cijene, dobavne rokove, opis proizvoda i dr. i za njih ne preuzima odštetnu ili drugu odgovornost. Kupac robe kupljene u internet trgovini Clar.si, ima pravo na vraćanje ili reklamacije. Fotografije artikala su simbolične i možda ne predstavljaju stvarno stanje (boje, materijali i dr.).

 

 


16. Pritužbe i sporovi

 


Ponuditelj poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača. Ponuditelj čini sve napore kako bi ispunio svoju dužnost uspostaviti učinkovit sustav razmatranja pritužbi i odredio je osobu s kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati putem telefona ili elektroničke poste. Pritužba se predaje putem e-adrese etrgovina@clar.si. Postupak razmatranja tužbe je povjerljiv.

Ponuditelj će u roku od pet radnih dana potvrditi zaprimanje pritužbe, obavijestiti kupca kako dugo će ju razmatrati i redovito ga obavještavati o tijeku postupka.

Želimo vam obilje prijatnih i ugodnih kupnji!

Pogodnosti važe od 1.1.2015

 

Copyright © 2012 - 2020 Clar Sva prava pridržana.